سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه بحث خرید و فروش آرا یکی از آسیب‌های جدی انتخابات ما در دوره‌های گذشته بوده و باید برای حل آن تلاش شود، گفت: الکترونیکی شدن انتخابات هم می‌تواند از خرید و فروش آرا جلوگیری کند.

به گزارش مشرق، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز (شنبه) در نشست خبری اظهار داشت: هفته گذشته شورای نگهبان جلسه عمومی نداشت و جلسه فقهای شورا برای بررسی نامه‌های دیوان عدالت اداری برگزار شد، همچنین هفته قبل از آن چند مصوبه و اساسنامه در شورای نگهبان بررسی شد.

کدخدایی همچنین گفت: لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص نیز که یکی دو نوبت بین مجلس و شورای نگهبان رفت و آمد داشت در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت، این لایحه دارای چند ایراد بود البته شورای نگهبان با اصل لایحه مخالفتی نداشت اما یکی دو مورد ایراد شکلی در این لایحه وجود داشت که باید در مجلس بررسی و اصلاح شود؛ این لایحه با اصل 75 قانون اساسی دارای مغایرت بود و به دلیل عدم تامین بار مالی آن، با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد، البته اگرچه مجلس شورای اسلامی اصلاحاتی در زمینه این لایحه انجام داد اما این اصلاحات رافع ایرادات شورای نگهبان نبود و ایرادات اعضای شورا همچنان به این لایحه باقی است و باید اصلاح شود.

کدخدایی همچنین تصریح کرد: با توجه به اینکه لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص مشمول بخش‌های غیردولتی هم می‌شود و آنان از قبل قراردادهایی با محل کارشان داشتند، لذا یک ایراد شرعی هم به این لایحه گرفته و معلوم شد این لایحه مغایر با موازین شرعی هم هست.

وی با بیان اینکه امیدواریم ایرادات این لایحه هرچه سریع‌تر رفع و برای اجرا ابلاغ شود، گفت: در جلسه چهارشنبه هفته گذشته شورای نگهبان جلسه فقهای این شورا برای بررسی چندین نامه دیوان عدالت اداری هم مورد بررسی قرار گرفت و نتایج اعلام شد.

سخنگوی شورای نگبهان در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوالی درباره خرید و فروش آرا، گفت: بحث خرید و فروش آرا یکی از آسیب‌های جدی انتخابات ما در دوره‌های گذشته بوده و باید برای حل آن تلاش شود.

وی اضافه کرد: یکی از راهکارهای بازدارنده در این زمینه که پیش‌بینی می‌کنیم در قانون انتخابات هم اعمال شود، ثبت‌نام رای‌دهندگان است، عمل مرسومی که در کشورهای دیگر انجام می‌شود. همچنین الکترونیکی شدن انتخابات هم می‌تواند از خرید و فروش آرا جلوگیری کند.

کدخدایی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سفرهای انتخاباتی عده‌ای از سیاسیون و مطرح شدن موضوعاتی درباره 4 ساله شدن دوره ریاست جمهوری آقای روحانی و واکنش شورای نگهبان به این تعیین تکلیف‌ها، گفت: همه شما با پاسخ بنده آشنا هستیم، شورای نگهبان هیچ گاه توجهی به این گونه گمانه‌زنی‌ها نداشته و نخواهد داشت، البته ما نمی‌توانیم مانع گمانه‌زنی‌ها شویم. 

وی افزود: ممکن است عده‌ای نظراتی داشته باشند اما هیچ یک از این نظرات، نظر شورای نگهبان نیست ولی باید گفت در هر مرحله که انتخابات برگزار می‌شود، صلاحیت افراد مجددا در شورای نگهبان باید بررسی شود چراکه اعلام تایید صلاحیت یک فرد در یک دوره از انتخابات فقط برای همان دوره است، برای دوره‌های بعد شورای نگهبان مجاز است که مجددا صلاحیت افراد را مورد رسیدگی قرار دهد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره ایرادات این شورا به قانون انتخابات کشور گفت: ایرادات زیادی به این قانون می‌توان گرفت که در یکی دو نوبت دیگر به آن اشاره کرده‌ام از جمله اینکه همه شرایط و موانع در قانون انتخابات موجود کیفی است و باید آن را به معیارهای کمی تبدیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه زمانبندی انتخابات دشواری‌های خاصی ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: از بخش عمده‌ای تخلفات انتخاباتی را می‌توان با اصلاح قانون جلوگیری کرد.

کدخدایی با تاکید براینکه نمی‌توان دقیق مشخص کرد که تخلفات انتخاباتی از چه زمانی شروع می‌شود، گفت: اینها بخشی از ایراداتی است که می‌توان در نظام جامع قانون انتخابات برطرف کرد. 

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد موضع شورا نسبت به انتخابات الکترونیکی اظهار داشت: شورای نگهبان همواره مدعی انتخابات الکترونیکی و پیشگام آن بوده است اما این منوط به اصلاح زیرساخت‌ها است.

سخنگوی شورای نگهبان با یادآوری درخواست وزارت کشور جهت برگزاری جلسه جهت فراهم آوردن زیرساخت‌ها به منظور برگزاری انتخابات الکترونیکی گفت: اکنون نمی‌توانم پیش‌بینی درباره برگزاری انتخابات الکترونیکی در آینده داشته باشم اما اگر زیرساخت‌های آن فراهم شود انتخابات الکترونیکی برگزار خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسیده بود در کدام استان‌ها خرید و فروش آرا داشته‌ایم، تصریح کرد: الان درباره آن آمار نمی‌دهم ولی در بعضی استان‌ها با شدت و ضعف چنین مواردی داشته‌ایم.

کدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگار یکی از رسانه‌ها که درباره نظام انتخابات حزبی و چگونگی تایید صلاحیت افراد یا احزاب در آن پرسیده بود گفت: اگر یک نظام حزبی مستقر با لوازم و شرایط شکل گیرد بسیاری از مسائل حل می‌شود یعنی به جای اینکه شورای نگهبان با 12 هزار نفر سر و کار داشته باشد صرفا با 10 حزب سر و کار دارد و بخشی از تایید صلاحیت‌ها به عهده نهادهای مردمی قرار می‌گیرد اما کماکان صلاحیت افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد زیرا صلاحیت احزاب در جای دیگری باید بررسی شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری اظهار داشت: هم‌اکنون قانون انتخابات در زمینه برخورد با تخلفات انتخاباتی تمهیداتی دارد اما حداقلی است لذا در زمینه اصلاح قانون انتخابات ابتدائا باید از تخلفات پیشگیری کنیم سپس با آنها برخورد کنیم و اگر بتوانیم با یک یا دو پیشنهاد اصلاحی در حوزه جلوگیری از خرید و فروش آرا ورود کنیم مشکلات قانون و انتخابات کاهش پیدا می‌کند.


منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۶
    0 0
    بله
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۶
    0 0
    مرگ بر آمریکا
  • ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۶
    0 0
    به فکر معیشت جوانان باشید
  • معلم ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۷
    0 0
    بانوان که همسرانشان حقوق بگیرند نباید کاهش ساعت کاری داشته باشند وگرنه خیانت است ولی بانوان محترمی که سرپرست خانوار یا آنهایی که همسرانشان درآمد ندارند حقشان است که برای در کنار خانواده بودن ساعات کمتری در محل خدمت باشند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس